SVAKA ČAST! Studenti Pravnog fakulteta pomažu mještanima Banovine da ispune obrasce za prijavu štete

FOTO: srednjoskolci.studentski.hr

Svjesni činjenice da brojni mještani potresom pogođenog područja u Sisačko-moslavačkoj županiji nemaju pristup osnovnoj infrastrukturi, a kamoli mobitelima i internetu, Pravna klinika iz Zagreba osnovala je grupu koja pomaže unesrećenima da pravodobno i potpuno ispune obrasce koji si nužni za prijavu štete. Pravna klinika pruža i ostale osnovne pravne informacije vezane uz saniranje posljedica potresa.

Zainteresirane stranke mogu im se javiti od ponedjeljka do petka od 10 do 12 sati, te srijedom i četvrtkom i od 17 do 19 sati na telefon +385 97 6529 903.

Dežurni student iz Pravne klinike pomoći će strankama ispuniti obrazac preko telefona, a po potrebi će preuzeti i druge njihove predmete (posebno ako su vezani za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi).

Također, klinika i aktivno pomaže, te su već nekoliko puta posjetili pogođena područja. Osim gradova u koordinaciji  s partnerskim udrugama otišli su i na ciljana seoska područja van urbanih sredina, kako bi svim građanima omogućili pristup pravnoj pomoći u ovim teškim vremenima.


Ovoga petka, 15. siječnja kliničari će posjetiti Sisak gdje će zaprimati sva pravna pitanja građana. Nalazit će se u OŠ 22. lipnja, na adresi Franje Lovrića 27, od 9 do 13 sati.

Ovaj ćemo petak održati vanjsku kliniku u Sisku, gdje ćemo zaprimati pravna pitanja građana. Stoga pozivamo sve građane…

Objavljuje Pravna klinika Pravnog fakulteta u ZagrebuSrijeda, 13. siječnja 2021.

 

Daljnji odlasci bit će organizirani u dogovoru s tijelima i udrugama koji djeluju na potresom pogođenom području te će se obavijest o njihovu održavanju pravovremeno objaviti na ovoj stranici, kao i na društvenim mrežama Pravne klinike.

Komentari