Studentski servis u petak radi skraćeno jer je blagdan u nedjelju: Evo kako je to upravitelj SC-a objasnio

Zarko Basic/PIXSELL

Studentski servis Sveučilišta u Zagrebu danas 30. listopada radio je skraćeno od 7 do 13 sati. Razlog je blagdan Svih svetih koji je u nedjelju 1. studenog.

Ovaj blagdan nije iznimka. Tako je Studentski servis na primjer radio skraćeno i 30. travnja u četvrtak jer se u petak 1. svibnja održavao Međunarodni praznik rada. Studentski servis će u ovoj godini 12 puta raditi skraćeno. Nije neobično da na primjer tvrtke skrate radno vrijeme kako bi se na dan blagdana ili praznika radnici stigli pripremiti za nadolazeće rituale.

Iz uprave Student servisa priopćili su tek toliko da je studentima omogućeno da izdaju i preuzimaju ugovore o obavljanju studentskih poslova putem njihovih mrežnih servisa izvan njihovog radnog vremena. O tome s kojim ciljem se ovakve mjere donose, iz Student servisa nisu bili voljni odgovoriti, iako je teško shvatiti zašto, piše Dnevno.

“Sukladno odredbama članka 29. stavak. 1. točka 13. Statuta Studentskog centra u Zagrebu, broj: SV-02-01-199/2014 i Odluke Vlade Republike Hrvatske o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, NN 11/13, Sanacijski upravitelj odlučuje o početku i svršetku radnog vremena, o njegovoj preraspodjeli te o prekovremenom radu. Nadalje, Studentski centar u Zagrebu, kao Posrednik temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova (NN 96/18, 16/20), sukladno svojim zakonskim obvezama, osigurao je mrežne servise koji su studentima omogućili izdavanje, odnosno preuzimanje ugovora o obavljanju studentskih poslova izvan redovitog radnog vremena Posrednika”, priopćio je šturo sanacijski upravitelj Studentskog centra.


Komentari