‘ŠKOLE SU SIGURNE’ Lovrić poručio da nastava počinje u ponedjeljak: ‘Osobno sam za A model’

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Unatoč protivljenju djela roditelja, od ponedjeljka, 18. siječnja, većina zagrebačkih učenika vraća se u školske klupe. Potvrdio je tu informaciju pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić koji smatra da su škole i vrtići u metropoli u “više nego dobrom stanju”, prenosi HRT.

Na Savici roditelji osnovnoškolaca nisu oduševljeni ovom idejom.

“Našoj školskoj zgradi potrebna je potpuna rekonstrukcija jer je statika ugrožena, još od onog potresa u Zagrebu, a pogotovo sada nakon potresa na Banovini. Grad je 2018. raspisao poziv za izradu projektne dokumentacije, a rekonstrukcija nije započela, naša je briga ogromna”, poručila je Vinka Radošević ispred inicijative “Roditelji za Osnovnu školu Jure Kaštelan” sa Savice.

No, Lovrić tvrdi da razloga za paniku nema jer nakon potresa u ožujku uklonjena je šteta sa 161 od 175 oštećenih objekata. Što se tiče samog slučaja OŠ Jure Kaštelana, Lovrić ističe sljedeće.


“Zbog prelaska u jednu smjenu i potrebe za rekonstrukcijom objekta, mi to pripremamo i sasvim sigurno u ovoj kalendarskoj godini će biti raspisan natječaj za radove i radovi će krenuti. Statika škole i sigurnost učenika u toj školi nisu ugroženi“, rekao je.

Zaključuje kako su sve zagrebačke škole pripravne primiti učenike izuzev one u Donjem Dragonošcu koja ima veću štetu, ali nije nepopravljiva.

“Učenici će ići u susjedni objekt. Imali smo sastanak s ministrom, bili su i predstavnici HZJZ-a, a o njihovim će procjenama ovisiti koji će se model primijeniti. Ja sam osobno za A model, a epidemiolozi su nešto drugačijeg mišljenja, mi ćemo najvjerojatnije krenuti od ponedjeljka tako da će dio krenuti s A modelom, a dio s C modelom. Postoji bojazan da taj masovni povratak u škole ne bi preokrenuo pozitivni trend kada je u pitanju epidemije”, ističe Lovrić, prenosi HRT.

 

Komentari