‘SITUACIJA NIJE SJAJNA’ U Gradu Zagrebu prodor korone u škole: Još 2 osnovnoškolca, 2 srednjoškolca i 2 učitelja pozitivni!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, te je trenutno aktivno njih 187, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Od devet novooboljelih, četiri su iz Velike Gorice, dva iz Vrbovca, dva iz Općina Kloštar Ivanić te jedan iz Općine Pisarovina. Četiri osobe su kontakt prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je sa svadbom, dok je za četiri slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 92 osobe.

Od početka pandemije evidentirane su ukupno 674 osobe kojima je potvrđena bolest koronavirusom, izliječene su 474 osobe, a 13 ih je preminulo.


Grad Zagreb

U posljednja 24 sata u Gradu Zagrebu potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. 

Riječ je o dva importirana slučaja, jedan s Kosova i jedan iz Francuske, sedmero novozaraženih su kontakti već ranije zaraženih osoba, a za ostale je u tijeku epidemiološka obrada.

U tri dana 107 pozitivnih, jučer 16 novih”, rekao je Jeleč. “Situacija nije sjajna”, dodao je.

“U Štamparu je bilo 384 testiranja. Od novih pozitivnih 7 su kontakti već oboljelih osoba, 5 je negativne epidemiološke anamneze, 2 su importirana, jedan iz Kosova i jedan iz Francuske.

Imamo dva pozitivna učenika osnovne škole, dvoje pozitivnih učitelja osnovne škole i dva pozitivna učenika srednje škole. U samoizolaciji je ukupno 145 učenika osnovne škola, 47 učenika srednjih škola te troje učitelja.

Pozitivna je i jedna djelatnica privatnog doma za starije čiji je obiteljski kontakt već bio pozitivan”, rekla je Šostarova zamjenica.

Komentari