‘Situacija je daleko gora od neizdržive’ Djelatnici prosvjedovali ispred Klinike za tumore, okidač je bio novi verbalni napad Dijane Zadravec

Screenshot

Da je stanje u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju alarmantno, svjedoči činjenica da je ostalo svega tri radiologa.

Kako bi se odjelu pomoglo i prije svega pružila prijekopotrebna skrb pacijentima Zovak je nakon sastanka Upravnog vijeća KBC-a Sestre Milosrdnice potvrdio da će Ministarstvo zdravstva odobriti zapošljavanje četiri specijalista na Zavodu te da će pomoć zatražiti i kroz projekt teleradiologije. Također, u radu Zavoda pripomoći će i druge zagrebačke bolnice.

Pored premalog broja specijalista, sve oči su uperene i u pročelnicu Dijanu Zadravec, no njena smjena nije bila tema na sastanku.

S obzirom da se su sve glasnija negodovanja oko načina rada Zadravec, točno u 5 do 12 održao se prosvjed protiv pročelnice. O prosvjedu ravnatelj nije imao saznanja.

Okidač za izlazak pred bolnicu je navodno novi okršaj na radiologiji u kojem je Zadravec verbalno napala liječnicu Karolinu Bolanču Čulo nakon čega je njoj pozlilo.

“Dragi svi! Ne znam koliko ste svi pojedinačno svjesni situacije na radiologiji. Ona je daleko gora od neizdržive. Danas je i Karolina izvrgnuta napadu predstojnice i završila je kod nas u šoku na zbrinjavanju. Mi zaista volimo ovu kuću, iako neke odluke u ovom trenu nekih od nas djeluju u neskladu s istim, i želimo da se stvari promijene i poslože za dobrobit svih! I nas i pacijenata. Molimo vas da u 5 do 12 izađete ispred Klinike u znak podrške svemu što se događa!”, pisalo je u pozivu na prosvjed, neslužbeno doznaje Jutarnji.

Ispred Vinogradske okupio se velik broj liječnika, a medijima se obratila Bolanča Čulo te je opisala incident koji se dogodio jutros.

“Jutros sam optužena da odbijam raditi posao. Cijeli sam staž provela ovdje i prekasno je ovdje raditi, rekla je dodajući kako je posao težak te ga treba raditi u mirnoj i ugodnoj atmosferi.  Ne volim da me se napada i hvala svim kolegama koji su me sad podržali”, izjavila je i ispričala se pacijentima ako danas dođe do kašnjenja pregleda.

Ističe i da niti jedan pacijent nije bio zakinut i tvrdi da ostale djelatnike smatra članovima obitelji.

“Ja ću sigurno imati sankcija nakon ovog istupa danas. Moj posao je biti hrabar”, zaključila je Bolanča Čulo.

Komentari