SDP je naveliko počeo s pripremama za lokalne izbore: Grbin je u Velikoj Gorici podsjetio na korupciju HDZ-a

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin posjetio je u nedjelju Veliku Goricu, istaknuvši da je posjet tom gradu izabran kako bi se poslala jasna poruka o borbi protiv korupcije te najavio da je njegova stranka počela pripreme za lokalne izbore u svibnju 2021. 

Smatra kako se upravo ondje može najbolje vidjeti kako se korupcija razvija – od komunalnih poduzeća do Grada Velike Gorice, čiji je gradonačelnik HDZ-ovac Dražen Barišić u istražnom zatvoru. Grbin je također ponovno pozvao HDZ da podrži osnivanje saborskog istražnog povjerenstva u vezi s aferom Janaf.

Istaknuo je da SDP danas vrlo jasno apelira na HDZ. Ako u prijedlogu za osnivanje istražnog povjerenstva ima nešto što vam ne odgovara – recite nam, sjest ćemo, razgovarati i po potrebi promijeniti, rekao je.

Ali, nastavio je, nemojte se skrivati iza tehnikalija da bi spriječili ono što je za Hrvatsku u ovom trenutku ključno, a to je, poručio je Grbin, da poduzmemo mjere kako bi otkrili što se događa s našim istragama, gdje postoji politički pritisak, zbog čega cure informacije i da stvorimo okvir da se to spriječi.


Komentari