Scene iz akcijskog filma na istoku Zagreba: Jurnjava, pucnjava, sudar, ozljeda policajca…

Više policijskih vozila sinoć je jurilo po zagrebačkoj Dubravi za crnim Golfom koji im bježi, a potom je uslijedila i pucnjava policajaca u znak upozorenja koja je prestravila stanovnike i prolaznike, piše Jutarnji. Dok se još traga za nepoznatim vozačem i suputnikom koji su pješice pobjegli u noć u Osječkoj ulici u Zagrebu, policija pokušava na sve moguće načine ući u trag bjeguncima.

Jutarnji je uspio rekunstruirati cijeli tijek akcije koja je počela oko 22 sata upravo u Osječkoj ulici gdje se policijsko vozilo mimoišlo sa Golfom, a prilikom čega su primijetili da na prednjoj strani automobil nema registarske oznake te su opravdano posumnjali da dvije osobe u autu nešto kriju.

Policijski automobil se polukružno okrenuo, a potom krenuo pratiti Golf te su provjerom registarskih oznaka na stražnjem dijelu otkrili kako pred sobom imaju tzv. potražno vozilo točnije ukradeno. Prateći Golf, stigli su do križanja sa Branimirovom te su vozaču dali signal da se zaustavi.

Međutim, mjesto da stane, misteriozni vozač se dao u bijeg. Vidjevši da pred sobom imaju vozača koji divlja, policajci su pozvali pojačanje iz dviju policijskih postaja, a u pripravnost je stavljena i interventna policija.


Trkanje za Golfom nastavilo se dalje do križanja Kanalskog puta i Fočanske ulice gdje se odbjegli, ukradeni Golf sudario sa Mercedesom koji je dolazio iz suprotnog smjera i za čijim je upravljačem sjedio 23-godišnji mladić.

Ipak, ta nesreća nije zaustavila vozača Golfa koji je nastavio bježati dalje sve do ulice u kojoj je jurnjava i krenula. Dolaskom do sredine Osječke, dok su pod sirenama neumorno za njima jurili policajci, vozač Golfa i suputnik istrčali su iz auta i otrčali u obližnje žbunje, ptilikom čega su i policajci krenuli pješice za njima trčati. Zatim su u znak upozorenja zapucali tri puta u zrak iz službenog pištolja, a što se može čuti na snimci jednog videonadzora u ulici koji je Jutarnjem ustupio čitatelj.

Tko su bjegunci, što su sve skrivali te što su planirali s ukradenim Golfom u Osječkoj ulici, još uvijek nije poznato, a ono što ih slijedi je niz prijava počevši od one za krađu, pa do izazivanja prometne nesreće i bijega s iste. Kako Jutarnji doznaje, u cijelom metežu, jedan policijski službenik je tijekom trčanja kroz grmlje lakše se ozlijedio.

Komentari