SASVIM ZASLUŽENO! Evo tko sve ove godine dobiva nagradu “Professor Balthazar”. A ni đeparac nije za baciti!

Foto: YT/Screenshot

Nagradu “Professor Balthazar” Grad Zagreb utemeljio je školske godine 2018./2019, a riječ je o novčanoj nagradi kojom se za izvrsnost nagrađuju učenici i učitelji/nastavnicimentori učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Po drugi put zaredom, ove se godine nagrada dodjeljuje učenicima i mentorima za iznimne rezultate ostvarene u školskoj godini 2019./2020.

Za natjecanja u znanju učenicima i mentorima će se dodijeliti novčane nagrade u
jednokratnom neto iznosu:

1. za osvojeno prvo mjesto – iznos od 2.000 kn 2. za osvojeno drugo mjesto – iznos od 1.500 kn 3. za osvojeno treće mjesto – iznos od 1.000 kn


Nagrada i budućim mladim glazbenicima

Također, Grad Zagreb nagradit će i učenike glazbenih škola koji su na 57. Hrvatskom
natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojili prvo, drugo ili treće mjesto u
nastupima komornih sastava. Za natjecanja komornih sastava učenicima i mentorima će se dodijeliti novčane nagrade u jednokratnom neto iznosu:

1. za osvojeno prvo mjesto – iznos od 3.000 kn
2. za osvojeno drugo mjesto – iznos od 2.500 kn
3. za osvojeno treće mjesto – iznos od 2.000 kn

Novčani iznosi uplatit će se na račune osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba kojima pripadaju nagrađeni učenici i mentori. Ukoliko učenik nastupa kao dio tima (komorni
sastavi) ili ima više mentora, ukupan iznos novčane nagrade za osvojeno mjesto dijeli se
na broj učenika ili učitelja / nastavnika – mentora.

Ove će godine nagradu “Professor Balthazar2 primiti ukupno 239 učenika i 186 mentora, a Grad Zagreb za tu namjenu izdvojit će 800 tisuća kn. Učenici iz 46 redovnih i 2 glazbene osnovne škole Grada Zagreba na državnim su natjecanjima osvojili ukupno 44 prvih mjesta, 37 drugih mjesta te 33 trećih mjesta.

Učenici iz 21 redovne i 4 glazbene srednje škole Grada Zagreba osvojili su na državnim
natjecanjima ukupno 50 prvih mjesta, 51 drugo mjesto te 55 trećih mjesta. Svečana ceremonija dodjele nagrade “Professor Balthazar” održat će se na daljinu, odnosno online, 26. ožujka 2021. godine u 12.30 sati, a emitirat će se uživo putem službene Facebook stranice i Youtube kanala Grada Zagreba.

Komentari