SAHRANA SAMO ZA NAJBLIŽE: Kranjčar će biti pokopan u petak, na komemoraciji će govoriti sin Niko

Legendarni trener Zlatko Cico Kranjčar umro je u ponedjeljak u KBC Merkur nakon kratke, ali teške bolesti. Simbol Dinama i ikona zagrebačkog nogometa bit će ispraćena u petak. U podne će se održati komemoracija u hotelu Westin, a sahrana će biti u 15 sati na Mirogoju. Organizaciju je preuzeo GNK Dinamo.

Zbog epidemioloških mjera i posljedičnog protokola od prvog kapetana i neprežaljenog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije neće moći oprostiti svi koji bi to željeli, ali moći će mu pohoditi grob u Aleji velikana, gdje su odnedavna napadački dvojac iz “zlatne generacije 1967.” Slaven Zambata i Krasnodar Rora.

Do groba će u petak moći samo uža obitelj i prijatelji te predstavnici različitih naraštaja Cicinih suigrača.

Na svečanoj komemoraciji za Zlatka Kranjčara govorit će i Niko Kranjčar. Izravan prijenos bit će na Dinamovu YouTube kanalu, jer komemoracija neće biti otvorena za javnost.


No, osim Cicine obitelji bit će nazočni predstavnici plavih generacija iz 1982., 1998., NK Zagreba 2002, hrvatske reprezentacije, ukupno stotinjak ljudi, koliko je dopušteno epidemiološkim mjerama za taj prostor.

Bit će prikazan i osmominutni film koji priprema Ivan Blažičko. Pogreb je na Mirogoju, gdje neće biti govorancija, ali hoće zagrebačkih popevki. Za “covid-redare” nadležna su Gradska groblja, slično kao i na današnjem ispraćaju gradonačelnika Bandića, pišu Sportske novosti.

Komentari