SAGA SE NASTAVLJA: Nema odluke o smjeni Dijane Zadravec! Novi v.d. ravnatelja Vinogradske donio važnu odluku

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon ostavke prof. dr. Marija Zovaka, na mjesto v.d. ravnatelja u zagrebačkom KBC-u Sestre Milosrdnice imenovan je dr. Zoran Vatavuk.

Povodom burnih događaja u Klinici za tumore, Vatavuk se oglasio u priopćenju kakvo je stanje u bolnici i što očekuje pročelnicu Dijanu Zadravec koju pojedini djelatnici optužuju za loše radne uvjete i mobing.

Pacijenti dobivaju na vrijeme medicinsku uslugu

Na samom početku ističe kako svi pacijenti dobivaju medicinske usluge na vrijeme, da sustav funkcionira, kao i da se intenzivno razgovara sa svim svim voditeljima ključnih odjela u cilju rješavanja akutnih problema. Dodaje i da problemi koji su KBC Sestre Milosrdnice doveli u središte javnog zanimanja, ne utječu na uslugu pacijentima.


Radi se i na tome da se osigura dovoljan broj radiologa i uskladi organizacija, posebno jer se radi onkološkim pacijentima.

Unutarnje probleme rješavamo daleko od očiju javnosti

“Najvažnije je da smo u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti, jer to dokazuje i našu snagu i odgovornost najvećeg broja zaposlenika. Posvećeni smo svojim primarnim ciljevima – pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda naše bolnice koja je stjecana desetljećima. Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije”, ističe dr. Vatavuk.

Idući tjedan se očekuje konačna odluka

Intenzivni razgovori bit nastavljeni u svim odjelima bolnice te će se nastojati pronaći rješenje za probleme koji su doveli do nezadovoljstva pojedinih djelatnika i zabrinuli pacijente. Dodaje da razloga za zabrinutost nema i da će svojim iskustvom nastojati osigurati mir i stvaranje optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike.

“Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke s skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan”, zaključuje  dr. Zoran Vatavuk.

Komentari