S radom kreće Informativni centar ‘Obnova’, tamo sve bitne informacije mogu pronaći oni čije su nekretnine stradale u nekom od potresa

Foto: Zagreb.info

Od ponedjeljka s radom započinje Informativni centar „Obnova“ smješten na lokaciji Ulice Kneza Mislava 2. Riječ je o zajedničkom informativnom centru Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji se osniva sa ciljem pomoći građanima s područja grada Zagreba i okolnih županija čije su nekretnine stradale u nekom od prošlogodišnjih potresa.

Službenici Ministarstva, Fonda i Središnjeg državnog ureda tako će na jednom mjestu građanima pružati savjete i davati im sve potrebne informacije vezane uz sam postupak obnove, od podnošenja zahtjeva i prikupljanja potrebne dokumentacije, pa sve do samog procesa realizacije.

Također, pravnu podršku u sklopu ovog centra pružat će i Pravna klinika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dok će radno vrijeme centra biti od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati, te subotom od 8 do 13 sati.

Tim povodom, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat posjetit će centar na dan otvorenja u 13 sati, nakon čega su predviđene i izjave za medije.


Komentari