Rat kvartova za okretište: Jedni žele obnovu, drugi poručuju: ‘To je nasilno uzurpiranje tuđeg teritorija’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sve se više raspravlja o okretištu na Mihaljevcu, nažalost u svadljivom tonu. Naime, predstavnici Gradske četvrti Podsljeme i Mjesnog odbora Gračani tamo bi postavili pekarnicu, cvjećarnicu, štand za prodaju voća, pa i osvježili dotrajale klupice. No, problem je što se ta ideja ne sviđa predstavnicima Mjesnog odbora Gupčeva zvijezda, odnosno četvrti Gornji grad – Medveščak u čijem se teritoriju terminal nalazi, piše Večernji.

„Već 20 godina nisu ovdje ništa napravili, okretište je zapušteno, a kad se otvori žičara, postat će glavni ulaz u Podsljeme. Situacija je frustrirajuća jer godinama gledam okrhnuti beton na autobusnom stajalištu i ne mogu ništa učiniti, a netko od putnika bi mogao pasti i slomiti nogu“, kazao je Marijan Kos, predsjednik MO-a Gračani i dodao da su u zadnjih šest godina u nekoliko navrata tražili da se područje površine oko 700 kvadrata pripoji njima.

„Mogla bi se ovdje postaviti i turistička kućica, a inicirali bismo i da se uredi veliko parkiralište kako bi ljudi u centar, umjesto autom, mogli tramvajem“, komentira Kos.

Ideju podržava i Krešimir Kompesak, predsjednik Vijeća četvrti Podsljeme, koji također želi modernizirati terminal koji bi htio da GČ Gornji grad ponovno razmotri inicijativu, koja, napominje, ne bi ostavila negativne posljedice ni na jednu stranu.


No, Marijani Džajo, predsjednici GČ Gornji grad, takve preinake ne padaju na pamet.

„To bi bilo kao da vam ja dam svoje dvorište jer biste ga vi, eto, bolje sredili“, izjavila je Džajo, prenosi Večernji.

Predsjednik MO-a Gupčeva zvijezda Luka Šimurina kazao je pak da nije istina ni da okretište nije uređeno te da se stalno njeguje.

„Nema baš nikakva razloga da se prepusti njima i nije mi jasno zašto to toliko žele“, zaključio je dodavši da se ova vizija svodi na „nasilno uzurpiranje tuđeg teritorija“.

Stanari o eksploziji: Mislila sam da je potres, znamo li tko je vlasnik?

 

Komentari