RASPISAN NATJEČAJ ZA JOŠ JEDAN PROJEKT! Hoće li se spojiti sjever i jug?

www.zet.hr / Ilustracija

Još jedan projekt je doživljava svoj preporod kao feniks iz naftalina. Riječ je o projektima Jarunski most i most Črnomerec-Lanište. Izglednija je gradnja drugog projekta zbog imovinskopravnih odnosa.

Gradske vođe zato su zasukali rukave i ponvno raspisali natječaj od 2015. godine iz razloga što su htjeli da sve bude prma zakonskoj regulativi. Prema projektu, to je prva faza produžetka Ulice Črnomerec. Ona bi trebala ići pored okretišta na Laništu i spajati se na most. Prvo bi se spojila Baštijanova s Horvaćanskom.

“Zbog toga je neizbježan postupak rješavanja imovinsko-pravnih poslova. Tijekom prve polovice ove godine planira se izrada projektne dokumentacije te ishođenje lokacijske dozvole, a nakon njezina izdavanja, u drugoj polovici 2019., bit će pokrenuta izrada parcelacijskog elaborata. Kad se on ovjeri, projektno-tehnička dokumentacija bit će dostavljena Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove te je pokretanje rješavanja imovinsko-pravnih poslova planirano za sredinu 2020. godine”, rekao je Dinko Bilić za Večernji list.
Također, razmišlja se o rekonstrukciji okretiša tramvaja i gradnja pruge od okretišta u Ozaljskoj do Horvaćanske.

Komentari