Radiolozi ‘bježe’ iz Klinike za tumore zbog Dijane Zadravec? Poslano i očitovanje Ministarstvu zdravstva, predstojnica je dva puta ‘spašena’ od otkaza

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Stanje u Klinici za tumore u KBC-u Sestre Milosrdnice ovih se dana nalazi pod povećalom medija i javnosti. Radiologija je trenutno bez radiologa jer su sva tri na bolovanju, a zabrinjavajuća je i činjenica da je dosta radiologa dalo i otkaz te otišlo u druge bolnice.

V.d. ravnatelja Mario Zovak otkriva da su očitovanja poslana ministru zdravstva Viliju Berošu na njegov zahtjev i da su od resornog Ministarstva tražili pomoć. Ističe da su im radiolozi prijekoptrebni te da im je potrebna barem pripomoć iz drugih bolnica.

“Poslano je više očitovanja. Očitovao se predstojnik Klinike za tumore, dr. Milas, zatim dr. Sabalić. Proslijedili smo i očitovanja Radničkog vijeća i Povjerenstva za unutarnji nadzor koji datiraju od listopada prošle godine, u kojem traže smjenu predstojnice”, kaže Zovak za Jutarnji i dodaje da je u više navrata od predstojnice Dijane Zadravec tražio očitovanja koje je ona uredno slala i govorila kako problema nema.

Zadravec je optužila odjelnog liječnika Vladimira Kalouseka za lažiranje dokumenata i višemilijunske ugovore što je on demantirao i tužio čelnicu za klevetu. Zbog svega navedenog, Zovak je od Ministarstva zdravstva zatražio hitan inspekcijski, stručni i financijski nadzor.


Ovo nije prvi put da se predstojnica Dijana Zadravec nalazi u središtu skandala. Već dva puta, Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće  zatražilo je njezinu smjenu s rukovodećih pozicija.

Ipak, Povjerenstvo ju je unatoč optužbama oslobodilo otužbi. O svemu se oglasio i ministar Beroš.

“Rješenje za akutne probleme nedostatka radiologa u KBC-u Sestre milosrdnice kao i u Klinici za tumore, koja je u sastavu te zdravstvene ustanove, na upravi je KBC-a i očekujem da svim pacijentima žurno bude osigurana odgovarajuća medicinska usluga, posebno onkološkim bolesnicima i onima s drugim težim oboljenjima. Pacijenti ne smiju biti uskraćeni za usluge zbog organizacijskih problema niti zbog međuljudskih odnosa. Takva moja jasna poruka upućena je ravnatelju i svim njegovim suradnicima odgovornima za upravljanje svim procesima u bolnici”, kazao je Beroš.

Komentari