PRVI U HRVATSKOJ: FER dobrio certifikat ‘prijatelj bicikliranja’

press

Promiču bicikliranje, sigurnost u prometu i očuvanje okoliša.

Fakultetu elektrotehnike i računarstva predstavnici udruge “Sindikat biciklista” uručili su certifikat “prijatelj bicikliranja” dekanu prof. dr. sc. Mislavu Grgiću. FER je time postao prvi takav fakultet u Hrvatskoj, što je zaslužio poticanjem zaposlenika, studenata i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom.

Iz Sindikata biciklista su poručili: “Pružanjem infrastrukture, svojim radom i nastojanjima, FER predstavlja pozitivan i poželjan primjer u društvu za očuvanje okoliša, zdravlja i javnog prostora putem povećanja održivog oblika kretanja – bicikliranja.”

Dekan Grgić zahvalio se i izjavio: “Puno smo uložili u kvalitetnu infrastrukturu za bicikle i bicikliste, s inovativnim rješenjima u očuvanju sigurnosti bicikala. Hvala Sindikatu biciklista što je prepoznao naš rad, ali hvala i našim zaposlenicima i studentima što bicikliraju i čuvaju okoliš i svoje zdravlje!“​


U Sindikatu biciklista svoj program certificiranja tzv. “cycle-friendly” organizacija tek započinju, nakon što su postali licencirani provoditelj certifikacije od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju.

Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji certificiranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na [email protected]

“U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri poput FER-a pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru” zaključili su iz Sindikata biciklista.

Komentari