PRVI I JEDINI U SVIJETU: Liječnici KB Dubrava izveli povijesnu operaciju i spasili mladi život

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Čak 72 dana Jan Kolničar (37) proveo je u bolnici. Bolovao je od meningitisa, COVID-a, a onda je prošao reanimaciju i hitnu operaciju srca. Bez potonje ne bi preživio.

“Splet je to ružnih okolnosti. Prvo je imao covid infekciju pluća s kojom se borio neko vrijeme, a povrh svega je imao bakterijsku upalu zaliska. Bakterija mu je u potpunosti pojela jedan zalisak tako da je dvostruko bio smrtonosno ugrožen”, naglasio je prim. dr. sc. Igor Rudež, dr. Med.,pročelnik Zavoda za kardijalnu i transplantacijsku kirurgiju, KB Dubrava, piše HRT.

Operacija je trajala tri sata, više od 4 litre vode izvukli su mu samo iz pluća, a u svijetu, kaže Rudež, nitko nije prijavio takav slučaj.

“Da je netko operiran u takvom stanju i preživio, za sada meni još nije poznato u svijetu, tako da ako ovako ostane bit će dobro”, naglasio je.


Janovo stanje svaki dan je sve bolje, a iako će propustiti blagdane s obitelji i sinov rođendan na Štefanje, živ je, kaže, i imaju vremena za sve. Jer Janovo srce neometano kuca i uspješno se oporavlja.

Komentari