Prvi građani iz Cvjetnog naselja stigli u Hostel Arena, grad priopćio i o nabavci frižidera i organiziranom prijevozu

Da će se u sobe Cvjetnog naselja, 1. listopada vratiti studenti, svojim je potpisom odluke potvrdio i ministar državne imovine Darko Horvat. A 246 Zagrepčana, koliko ih je ostalio u studentskom naselju preselit će se u Hostel Arena kod Remetinca. Prva tura preselila se već danas, a grad je na to priopćio ovako:

“Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića, predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, obišli su sugrađane stradale u potresu koji su danas uselili u „Hostel Arena“. Do sada je iz studentskog doma „Cvjetno naselje“ u „Hostel Arena“ preselio 61 sugrađanin, a smješteni su u 30 soba. Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju ali i restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan.

Smještaj je osiguran za 241 osobu. Danas su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking. U ponedjeljak i utorak će u 9:00, 12:00 i 15:00 sati, te u slučaju potrebe i kasnije popodne autobusi ZET-a prevoziti sugrađane iz studentskog doma u „Hostel Arena“.

Podsjećamo, u Grad Zagreb jučer je iz Vlade RH stigao Nalog za mobilizaciju „Hostela Arena“ za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu „Cvjetno naselje“.


Prema jučerašnjem nalogu gradonačelnika Milana Bandića, a na zahtjev sugrađana, kupljeni su frižideri koji su danas već u sobama. U hostelu se nalazi ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će u hostelu djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG. Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce”, navode.

Bandićev bivši tjelohranitelj prodao Gradu ‘ trokutasti komadić zemlje’ i zaradio 35.813 kuna

Komentari