Pročelnik Lovrić najavio: Evo kada bi se učenici svih razreda u Zagrebu mogli vratiti u škole!

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Ubrzo bi se u klupe mogli vratiti svi učenici u Zagrebu, tako bar tvrdi pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Rekao je kako su se u protekla dva tjedna učenici postupno vraćali u škole. Dodao je kako su prvo u škole krenuli učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti, a od ponedjeljka se vraćaju ostali učenici osnovnih škola.

Naglasio je da bi se, ako epidemiološka situacija i dalje bude povoljna, od 8. veljače u škole vratiti i učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola.

“Kada su u pitanju zagrebačke škole nemamo pogoršanje, već naprotiv, jučer u odnosu na 18. siječnja imamo jednog učenika manje zaraženog i deset zaposlenika manje zaraženo”, rekao je Lovrić u HRT-ovoj emisiji “U mreži prvog”.


Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš rekla je kako je Hrvatska u zahtjevnom razdoblju zbog novog soja o kojem se govori i koji je prisutan u našem okruženju.

“Nemojte zaboraviti da postoje različite okolnosti rečenice “boravak više ljudi u na istom prostoru”, jer nije isto ako boravimo na istom prostoru s maskama i ako razgovaramo, ili boravimo u istom prostoru gdje ćemo skinuti maske, piti kavu i razgovarati u isto vrijeme”, poručila je Bubaš.

Komentari