PRIPREMA ZA KATASTROFU? Učenici u Zagrebu educirat će se za zaštitu od potresa

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Djeca u Hrvatskoj učit će kako se pripremiti za potres. Od iduće školske godine započinje projekt smanjenja rizika od katastrofa koji će educirati djecu i mlade.

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova udružilo je snage s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Pokreću projekt “Na putu do smanjenja rizika od katastrofa” koji će educirati učenike o ponašanju u kriznim situacijama.

Odabrano je osam pilot-škola, od čega dvije u Zagrebu, za testiranje materijala i prezentaciju simulatora. Osnovana je i stručna radna skupina koju čini nastavno-pedagoško osoblje. Započinju s pripremom priručnika za nastavnike i brošure za učenike.

“Radnu skupinu vodi Ravnateljstvo civilne zaštite i Agencija za odgoj i obrazovanje, a odabrana je tvrtka za nabavu edukacijskih modela simulacije katastrofe te se čeka isporuka. Testiranje priručnika za nastavnike u pilot-školama planiramo započeti u školskoj godini 2021./2022., a kampanju za podizanje svijesti javnosti s animiranim filmovima i promotivnim materijalima planiramo započeti 2022”,  prenosi Večernji list.


Komentari