STANARI SAVSKOG GAJA BIJESNI! Zbog gradskog nemara, sami će morati platiti popravak garaža

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Stanari Savskog gaja nisu znali da su dotjerale garaže na Naserovom trgu u Savskom gaju prepune azbesta. Jedna od prevarenih stanarki je i Petra Puvača koje je prije pet godina sa Zagrebom potpisala ugovor o zakupu. Nije imala unaprijed vidjeti objekt , a 300 kuna mjesečnog najma činilo joj se kao super prilika.

Danas te garaže prokišnjavaju, raspadaju se i treba im hitan popravak. To ne bi bio problem da im Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo nije poslalo troškovnik za sanaciju u iznosu od 25 tisuća kuna. Problem, oni koji nisu zakupili garažni prostor plaćaju istu cifru.

“Mi kao zakupci nismo odgovorni za dotrajalost garaža koje nisu naše. Kad bi to bio stan, svima bi bilo jasno da gazda plaća popravke dokle god stanar nije skrivio kvar”, ljuta Petra Puvača objašnjava za Večernji list.

Iz grada kažu kako potpisivanjem ugovora o zakupu korisnici garaža su na sebe preuzeli plaćanje pričuve, a pozivaju se na Uredbu o održavanju zgrada.


“Sukladno tome, krovište koje je zajednički dio garaža plaća se iz pričuve”, stoji u odgovoru Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada. Dakle postoji pravna osnova prema kojoj i oni koji nemaju garažu u zakupu moraju platiti popravak.

Stanari nemaju problema s tim što su morali plaćati 16 kuna mjesečno za pričuvu. No nitko od stanara ne zna koliko je novaca prikupljeno proteklih godina, jer nikada nisu dobili pregled uplata.

“Možda imamo prikupljenih 5000 kuna, a možda 50.000. Kako da sad znamo koliko novca, koji i nemamo, moramo dodati za popravak”, pita se P. Puvača.

Zbog radova na rotoru svako parkirno mjesto u Savskom gaju je potrebno kao suho zlato, tako da stanarima ove garaže puno znače.

Komentari