Predsjednika Sabora, zaraženog koronavirusom, odvezli u bolnicu! Doznaje se zašto i u kakvom je stanju trenutno!

Photo: Admir Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u subotu je kolima Hitne pomoći dovezen u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, no ubrzo je vraćen kući, kako doznaje Jutarnji list. Činjenica što ga je prevezla hitna nije toliko strašna, jer je riječ o uobičajenoj proceduri.

Jandroković je otišao preventivno snimiti pluća jer je u djetinjstvu imao kroninčni bronhitis, kako doznajemo od njegove savjetnice Jasne Vaniček Fila.

“Nakon konzultacija s liječnicima, budući da je u djetinjstvu i mladosti imao kronični bronhitis, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, u subotu je otišao snimiti pluća’, objašnjava.

Dodaje da je nalaz uredan. “I dalje je kod kuće i ima blage simptome bolesti.


Naime, predstojniku njegova ureda još u utorak navečer potvrđeno je da je zaražen. Dok je šef Sabora Gordan Jandroković odsutan sjednicama će predsjedati potpredsjednici Sabora.

U samoizolaciji su i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, tajnik Sabora Davor Orlović te još četvorica djelatnika u kabinetu predsjednika Sabora.

Reinerov nalaz, koji je dobio u petak navečer, bio je negativan, ali će on, kako su rekli u stranci, u samoizolaciji ostati do 12. listopada. Nakon toga će se još jednom testirati.

Komentari