Predsjednik Milanović o pucnjavi na Markovom trgu: ‘Tu se radi o oružju koje koristi hrvatska vojska. To ne bi smjelo biti kod građana’

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za medije oglasio se o slučaju pucnjave na Markovom trgu.

“Povodom tog nesretnog slučaja, nečega što se do sada nije dogodilo pred tom institucijom, želim reći sljedeće…To su državne institucije, centralne i najveće. I nisu turističke destinacije. Njih treba štititi na odgovarajući način. Ukoliko se u Vladi odluče na to, imaju moju podršku i čak ih pozivam na to”, rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Okolnosti koje su prethodile tome treba istražiti, te se takve stvari moraju unaprijed spriječiti, dodao je predsjednik.

“Moramo smanjiti disperziju oružja kod građana. Vidjelo se ovdje da se radi o naoružanju kojeg koristi hrvatska vojska, to nije smjelo biti kod građana. U suzbijanju toga, svi imaju moju podršku da se smanji broj ilegalnog oružja kod građana”, zaključio je Milanović.


Podsjećamo, danas u 8.06 sati došlo je do pucnjave na Markovom trgu, gdje je ranjen jedan policajac. Naknadno se doznalo da si je počinitelj oduzeo život, a kako se doznaje, radi se o 22-godišnjaku s područja Kutine.

Napadač se pet minuta kasnije oglasio putem društvenih mreža gdje je napisao kako je dosta prevara.

Komentari