PRAVNI FAKULTET – Studenti pokrenuli pitanje trošenja novca! Evo što očekuju od prosvjeda!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Nezadovoljstvo studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu reakcijom i postupcima Uprave tijekom pandemijske krize kulminirala je organizacijom prosvjeda koji će se održati u utorak. Sukus zahtjeva s kojima studenti u utorak 29. rujna izlaze pred Upravu i Fakultet sastoji se ne samo od vraćanja cijene ECTS boda za izvanredne studente na 100 kn, već i kvalitetniju i pravedniju organizaciju ispita, nastave i upisa te poboljšanje komunikacije prema studentima i djelatnicima Fakulteta.

“Smatramo nedopustivim argumentaciju Uprave Pravnog fakulteta u Zagrebu koja povećanje školarina studentima opravdava troškom obnove potresom oštećenih zgrada Fakulteta, unatoč činjenici da će u pogledu svih zgrada 80% troška sanacije biti pokriveno iz državnog i gradskog proračuna.”, ističu Mladi liberali Zagreb te nastavljaju: “Ako Pravni fakultet nema sredstava za pokriti niti 20% troška, makar putem kredita ili drugog oblika dugoročnog financiranja, studenti se imaju pravo zapitati – kako se troše studentske školarine?”

Mladi liberali čvrsto daju podršku studentima prava u ostvarenju njihovih zahtjeva. “Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu imaju našu punu podršku i zaslužuju transparentno financijsko poslovanje njihovog fakulteta i moderno obrazovanje koje će ih pripremiti za nikad izazovnije tržište rada u struci koja digitalizacijom i novim trendovima doživljava tektonske promjene.”, zaključuju Liberali.


Komentari