POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE! Svi učenici zagrebačkih škola od idućeg ponedjeljka nastavu pohađaju prema A modelu

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL/ Ilustracija

Od idućeg ponedjeljka 10. svibnja, svi učenici u Zagrebu se vraćaju u školske klupe. Nakon nekoliko tjedana online nastave, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba jednoglasno je prihvatio prijedlog Ureda za obrazovanje.

Dosad su nastavu uživo, odnosno prema A modelu imali samo maturanti i osnovnoškolci.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje tvrde kako je razlog vraćanju svih učenika u škole veća procijepljenost općeg pučanstva.

Što se tiče ostalih županije, eventualne promjene donijet će se najkasnije u petak.


Ravnatelj  Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Zvonimir Šostar, sinoć je u RTL Direktu komentirao povratak učenika u škole.

“Gledajte, treba naći jedan kvalitetan balans, mi znamo da je ogroman problem, imamo najjaču vanbolničku službu za mentalno zdravlje, pogotovo mladih i psiholozi i psihijatri koji kod nas rade, a imamo osam timova, po prvi put imaju liste čekanja po mjesec dana, sve više mladih traži pomoć. Ti mladi naravno da ne mogu živjeti zatvoreni u četiri zida i škola je ipak jedan od načina socijalizacije, normalnog života prema tome mislim da polako možemo puštati i srednju školu idući tjedan. Mislim da će moći, to će biti odluka zagrebačkog stožera, ali vidjet ćemo i pratit ćemo brojke”, kazao je netom prije odluke Šostar.

Komentari