Sretan nastavak priče: Knjige su ipak vraćene u Botanički vrt, a građani sada ponovo mogu uživati u besplatnoj knjižnici u zelenilu!

Foto: Borna Subota

U sklopu svoje kampanje održivog razvoja međunarodno poznata tvrtka Julius Meinl postala je sponzor biljke kave uz donaciju knjižnice za besplatnu razmjenu knjiga smještenu u sjenici Botaničkog vrta u Zagrebu.

Na žalost, ormarić u kojem su stajale njige bio je vandaliziran prije par tjedana, a knjige iz njega ukradene. No, kako doznajemo, priča je dobila svoj sretan nastavak jer je ormarić popravljen a u njemu su se ponovo našle knjige, i to zahvaljujući tvrtci Julius Meinl.

Ideja je omogućiti građanima uživanje uz knjigu, promičući kulturu riječi i njihovu razmjenu. Svatko tko dođe u Botanički vrt može posuditi, pročitati i vratiti knjigu. Također može u knjižnici ostaviti svoju knjigu kako bi ju podijelio s drugim ljubiteljima pisane riječi.

“Suradnja s lokalnom zajednicom, uz sustavnu brigu o sigurnosti i zdravlju i održivi razvoj, ključni su nam prioriteti u poslovanju. Botanički vrt je divno mjesto, a dobro se zna i koliko smo inspirirani pisanom riječju i poezijom. Hoće li ideja zaživjeti, vrijeme će pokazati, no mi ne odustajemo u svom nastojanju da malim koracima svijet učinimo boljim mjestom za nas i buduće generacije”, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.


Odgovorno uživanje u šalici kave, uz biorazgradive kapsule i coffee to go čaše, projekt Safer Coffee koji omogućuje sigurnost i zdravlje kupcima, potpora malim obiteljskim proizvođačima, ekološki prihvatljiva tehnologija sušenja kave i suradnja s lokalnom zajednicom bit su filozofije poslovanja te tvrtke.

Komentari