Postavljeni novi plakati u ZET-u! Pogledajte kako izgledaju i što poručuju onima koji konzumiraju alkohol

Facebook - Zagrebački holding

Napokon su uklonjeni ZET-ovi plakati oko kojih se posljednjih nekoliko dana u medijima digla velika buka. Naime, sporni plakati su na seksistički način prikazali da žene spavaju s neznancima kada piju alkohol. Stigli su novi plakati na kojima su istaknute zdravstvene posljedice prekomjernog pijenja – kao što su agresivnost i odumiranje moždanih stanica.

Iz Centra za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj, koji su i ovaj i raniji plakat izradili, svima su se ispričali. Poručili da su poruke preuzeli iz priručnika namijenjenih mladima, a skinuli su ih zbog negativnih reakcija, javlja RTL.

Screenshot/RTL

Poruka da pijane žene spavaju s bilo kime nije bila sporna pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo, koji je plakate branio. Evo što danas kaže:

“Naša namjera nije bila da se uznemirava javnost. Naša namjera kao ureda za zdravstvo je da opasnost od alkohola prezentiramo mladoj populaciji, a procjena je bila da ovakva medijska pozornost kakvu je dobila jedna sporna kontroverzna rečenica zapravo pravi više štete nego koristi i mi smo ta dva plakata zamijenili sa drugim slikovnim plakatima koji zapravo nose sličnu poruku, ali ne u verbalnoj komunikaciji tako da to je bio jedini razlog što smo se odlučili za takvu promjenu.”, kazao je Vjekoslav Jeleč, prenosi Index.


Komentari