Ponos Dugog sela! 8-godišnja Iva pomaže potresom pogođenoj Banovini

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Još od malih nogu, Iva Katinić je pokazivala želju da pomaže drugima. Tako je s već 18-mjeseci na svojim nogicama nastojala pomoći mještanima Gunje, Račinovaca i ostalih poplavom pogođenih sela. Svi koji su tada upoznali malenu Ivu, vidjeli su u njoj veliku solidarnost  i humanost. Njezina majka Ivana, volonterka je Crvenog križa prisjetila se Ive te 2014.godine.

Bila si je sva važna toga dana” – prisjetila se majka Ivana kako je njezina kćer samoinicijativno uzela paket kuhinjskih ubrusa i utovarivala ih.

Iva danas je vesela 8-godišnjakinja, učenica 2. razreda Osnovne škole “Josip Zorić” u Dugom Selu, koja i dalje predano volontira, a znanje skuplja u Crvenom križu. Kad odraste želi postati veterinarka i pomagati životinjama. Danas pomaže potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, a zadužena je za pakete. Za 24 sata je otkrila da se dobro snalazi i da joj nije ovdje teško provoditi školske praznike.

“Pomažem što treba. Sretna sam što mogu pomagati drugima, ali ne pokazujem to baš prijateljima. Ponosna sam na svoju mamu i tatu zbog toga što rade“, rekla je kratko Iva.


Njezini roditelji danonoćno pomažu Banovini na terenu, a tamo su proveli Staru i Novu godinu.

“Bit će vremena i za nju, no nadamo se da neće biti ovakvih katastrofa te da ćemo je voziti samo po vježbama prve pomoći “, zaključio je Kristijan Katinić.

Komentari