Policija nije uhitila specijalca, sudionika Lučićeve iznude: ‘Iznimno zaje*an momak, lak na obaraču’

FOTO: mojtv (Lučić je na fotografiji u sredini=

Policijski specijalac, aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, bio je s Leonom Lučićem na nadvožnjaku pokraj Draganića na sastanku na kojem je taj bivši policijski inspektor i nekadašnji glumac u seriji Krim tim 2 trebao preuzeti iznuđenih 100 tisuća eura od zaprešićkog poduzetnika kojeg su ucjenjivali.

No iznuda je pošla po zlu za ucjenjivače pa je Leon Lučić s teškim ozljedama završio u bolnici, a specijalac je pobjegao, piše Index, te dodaje kako je identitet specijalca poznat policiji, ali isti još uvijek nije uhićen. Navodno je dobio poruku da angažira odvjetnika te da obriše Facebook profil da mediji ne bi imali njegovu fotografiju, što je i učinio.

“Policija iz nekog razloga izbjegava uhićenje”, rekao je Indexov izvor, navodno iznimno dobro upućen u slučaj. Policija bi, naime, najradije zakopala cijeli slučaj. Poprilična je sramota da bivši i aktivni policajac sudjeluju u ucjeni i da pri tome barataju informacijama iz tajnih istraga, koje su mogli dobiti samo od svojih kolega iz kriminalističke policije.

Index je jučer iz dva izvora dobio potvrdu da je specijalac iz ATJ-a Lučko bio na mjestu sukoba u kojem je stradao Leon Lučić, a danas su doznali još detalja.


“Prije par godina je redario u Vodicama. Došlo je do sukoba s jednim gostom kluba i on je izvadio policijsku značku iako nije bio na dužnosti, nego je radio u fušu. U tom je sukobu gotovo poginuo jer je gost kluba isukao nož i porezao ga po vratu”, rekao je Indexov izvor.

Kako je ozbiljno ranjen aktivni specijalac koji se izvan službe bavio osiguranjem, tada je incident predstavljen kao da je policajac bio gost u klubu i da je ranjen jer je pokušao smiriti sukob.

Specijalac, koji je prema navodima bio s Lučićem u akciji iznude, prije nego što je došao u Lučko, bio je pripadnik Hrvatske vojske iz koje je prešao u antiterorističku postrojbu MUP-a.
“Iznimno zajeban momak, lak na obaraču”, rekao je Indexov izvor iz zagrebačkog podzemlja.
Od bivših specijalaca  Index doznaje da je taj pripadnik ATJ-a Lučko prije dvije godine bio suspendiran zbog nasilja u obitelji, no zahvaljujući protekciji u vrhu specijalne policije, koju je zaslužio uslugama u vidu spajanja s atraktivnim djevojkama iz zagrebačkih noćnih klubova, i dalje mu je bilo omogućeno da dolazi na posao, samo mu je oduzeto oružje.

Iz policije su za Index  tek neslužbeno potvrdili da je aktivni pripadnik ATJ Lučko umiješan u slučaj iznude zaprešićkog poduzetnika.

Komentari