Plenković: ‘Ne možemo podržati ovakvo restrukturiranje, otvoreni smo za druge opcije!’

Facebook

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u četvrtak u 11 sati održano je ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj, a takvo je ročište za Uljanik brodogradilište zakazano za petak na Trgovačkom sudu u Pazinu. Sud je stečaj odgodio.

N1 Televizija javlja kako je Odluka o stečaju odgođena za 17. travnja te da je ovo je četvrti put da je stečaj odgođen na sudu u Rijeci. Još uvijek nije jasno je li odgoda zatražena ili je sutkinja samoinicijativno donijela odluku.

Za komentar smo nazvali u brodogradilište 3.maj, gdje su nam rekli kako nas nemaju kome uputiti u 3.maju jer “Uprave nema, kao niti bilo koga tko je zadužen za odnose s javnošću u 3.maju”.

O sudbini Uljanika danas se raspravljalo i na sjednici Vlade, koja je, iako je bila zakazana za 11:00 sati, počela u nešto kasnijem terminu. Kako se dalo iščitati  po izjavama koje su posljednjih dana medijima davali ministri, Vlada ipak neće podržti restrukturiranje Uljanika.


Premijer Plenković na sjednici je rekao kako “ne mogu podržati ovakvo restrukturiranje” te da “ostaju otvoreni za druge opcije koje se tiču Uljanika i 3. maja”.

 

Komentari