‘Platit će narod, kao i uvijek’ Bandić ostavio Holding u minusu od stotinjak milijuna kuna

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Iako je gradonačelnik Milan Bandić nesumnjivo puno toga učinio za Zagreb, pored fontana, trgova i vrtića, ostavio je i dugove iza sebe. Navedeno je u Novom danu N1 televizije komentirao i ekonomski analitičar Ljubo Jurčić.

“Dugovi će sami sebe opravdati ili neće, a platit će uvijek narod. Račun uvijek dolazi na kraju na građane. Predstavnik sam Nadzornog odbora Holdinga i prije dvije godine donijeli smo plan kako ići u smanjivanje zaduženosti Holdinga, ne zato da smanjimo dug nego da stvorimo prostor za nove investicije”, rekao je Jurčić te objasnio što će zateći novi gradonačelnik u Holdingu.

“Zateći će jednu firmu koja funkcionira dosta dobro u postojećim uvjetima. Holding nije u minusu, ima manji prihod nego prošle godine, za prvih šest mjeseci čini mi se da je bio u minusu jedno stotinjak milijuna, na svojih četiri milijarde koliko će imati ove godine prihoda. Ove godine će biti svakako minusu ne zbog organizacije, koliko zbog ovih ekstra šteta, dodatnih troškova zbog pandemije, čišćenja grada”, kaže.

S obzirom na to da je u tijeku neizvjesna kampanja za fotelju gradonačelnika Zagreba, Jurčić je komentirao tko bi to po njegovom mišljenju trebao biti.


“Moj prijedlog je od početka bio da bi njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević bila najbolja gradonačelnica. Grad je najveći sustav u Hrvatskoj. Kad gledam ove kandidate, njihove prijedloge, to je zapravo smiješno. Jelena Pavičić Vukičević najbolje poznaje grad, komunikaciju, stranku. Mislim da bi to razdoblje, sljedećih četiri ili pet godina trebalo prepustiti njoj”, smatra Jurčić.

Dodao je i da je situacija na Bandićevom posljednjem ispraćaju bila očekivana.

“Tako je bilo za Dan Vukovara, tako je bilo u Splitu kad je Torcida slavila godišnjicu Hajduka, to su te posebne situacije. Nadam se da u Zagrebu neće biti značajnijeg porasta zbog toga”, zaključuje.

Komentari