Pitali smo ravnateljicu skloništa u Dumovcu možemo li nenajavljeno doći u posjet. Evo što nam je odgovorila

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL/Iluistracija

Nakon što su se u Jutarnjem listu objavile uznemirujuće informacije o zanemarivanju i zlostavljanju životinja u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba, kontaktirali smo Ministarstvo poljoprivrede imaju li saznanja o navodima o situaciji u Dumovcu. Ubrzo smo odgovor dobili od veterinarske inspekcije, tj. Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Upitali smo jesu li zaprimili prijave vezane uz spomenuto sklonište, kao i mogu li se očitovati o optužbama koje Jutarnji list spominje u velikoj nedjeljnoj reportaži. Također nas je zanimalo tko će biti odgovoran u slučaju da se optužbe pokažu istinitima te hoće li inspekcija posjetiti sklonište ili je to već učinila danas.

“Obavještavamo Vas kako je Državni inspektorat zaprimio prijavu koja se odnosi na lokaciju iz Vašega upita. Predmetni podnesak je uvršten u plan rada veterinarske inspekcije. O utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama izvijestiti ćemo Vas po obavljenom inspekcijskom nadzoru“, odgovorili su iz Državnog inspektorata.

Također smo se obratili i samom azilu Dumovec kako bi dobili potvrdu poziva ravnateljice Tatjane Zajec prema medijima koju smo upitali možemo li posjetiti azil nenajavljeno u bilo koje doba dana, kako bi javnost točno vidjela kakvo je stanje u svim vanjskim i unutarnjim dijelovima azila. Ipak, prema odgovoru ravnateljice, to nije u potpunosti moguće.


“Mediji imaju slobodan pristup stalno svim prostorijama u Skloništu osim karanteni što zakonski nije moguće. Pozdrav iz skloništa!”, odgovorila nam je Zajec.

Komentari