Pavičić Vukičević samouvjereno: ‘Zagrepčani će prepoznati tko se kitio tuđim perjem, a tko je zasukao rukave’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević nedjelju je iskoristila kako bi pozdravila Seniore 365 Gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti i čestitala Majčin Dan, kao i Dan Europe koji se također obilježava 9. svibnja.

Građani će prepoznati tko je zasukao rukave

Komentirala je i novinarsku primjedbu da kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Davor Filipović (HDZ) ni jednom riječju nije spomenuo Stranku rada i solidarnosti i ono što je ta stanka učinila za Zagreb.

“Sigurna sam kako će građani Zagreba itekako razlučiti tko se ‘kiti tuđim perjem’, a tko je ‘zasukao rukave’, pa i tijekom proteklih 20 godina, a intenzivno u proteklih sedam godina radio na europskim projektima”, izjavila je Pavičić Vukičević.


Istaknula je kako smo svi na neki način samo zaposlenici sugrađana i kada govorimo o projektu rotoru ili o mnogim drugim projektima.

“Tako je, primjerice, u kulturi više od 500 milijuna kuna, za Centar za gospodarenje otpada čeka čeka nas više od dvije i pol milijarde kuna za izgradnju svih objekata koji će očuvati naš okoliš”, objašnjava

180 milijuna kuna za sanaciju objekata

Podsjetila je kako je natječaje za sva ta novčana sredstva raspisivala gradska uprava i za njih povlačila novac, te osigurala da se u perspektivi doista mogu povući velika europska novčana sredstva kako bi se svi ti projekti i realizirali.

Istaknula je kako nas očekuje i refundacija europskih novčanih sredstava zbog obnove vrtića i škola za za što će se povući milijarda i 180 milijuna kuna za sanaciju 175 objekata stradalih u potresu.

Dodala je kako će se u perspektivi povući novac i za sve ono što je napravljeno na komunalnoj infrastrukturi kada je obnavljana nakon potresa.

“Mislim da je našim sugrađanima bitno da je ta prometna i komunalna infrastruktura u funkciji i da život u Zagrebu, unatoč velikom potresu nije stao”, izjavila je.

Mali znak pažnje za majke

Ustvrdila je kako oni koji upravljaju gradom trebaju raditi i to je njihova uloga, a ne “busati se u prsa”, te ponovila kako će građani Zagreba itekako prepoznati tko je bio u toj zoni odgovornosti i tko je najviše napravio.

Istaknula je kako je danas i Majčin dan, blagdan koji slavi sve majke i majčinstvo.

Za nju je susret bio i prigoda da pozove građane Zagreba da se danas prisjete svojih majki i da nekim malim znakom pažnje – cvijetom, dobrim djelom i pozivom, ispijenom kavom – daju važnost majci koja ih je rodila ili koja ih je odgojila.

Komentari