Otvorenje žičare na čekanju: ‘Potrebno je pribaviti još 11 dozvola kako bi sve bilo gotovo na vrijeme’

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prije nekoliko dana proširila se vijest o tome da najskuplji realizirani projekt u metropoli, žičara Sljeme, vrlo vjerojatno neće voziti planiranog 3. siječnja. Iako još nije ni službeno otvorena, žičara navodno već treba remont jer je potrebno ojačati čeličnu konstrukciju krova gornje postaje na samom Sljemenu.

Slijedom navedenog o svemu se oglasio predsjednik Gradske četvrti Podsljeme, Krešimir Kompesak koji tvrdi da za nove popravke nije čuo. S druge strane, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Gračani, tvrdi da je navedeni problem itekako dobro poznat.

“Prije je bio problem na donjoj postaji, kad su shvatili da konstrukcija pod opterećenjem popušta za šest centimetara umjesto maksimalno jedan. No onda je to sanirano, a izgleda da se sad taj isti problem pojavio i na gornjoj postaji. Ali tamo je sve još uvijek u rohbau fazi”, rekao je Kos.

Iz Gradskog ureda za promet za Večernji su potvrdili da se obavljaju radovi čeličnih ojačanja na zapadnom dijelu gornje postaje.


“Predmetni radovi posljedica su manjkavosti prethodno isporučene dokumentacije (od tvrtke Elektroprojekt d.d.) u početku izgradnje, a ona nije bila u potpunosti razrađena te ju je bilo potrebno dopuniti”, objašnjavaju iz Grada, te su dodali da je na obavljenim tehničkim pregledima u svrhu ishođenja uporabnih dozvola zatražena dopuna dokumentacije od izvođača Doppelmayr, koji to još nisu dostavili te je u tijeku dostava.

Time se dovodi u pitanje hoće li Grad ipak u predviđeno vrijeme uspjeti otvoriti žičaru, a čini se da to nažalost i nije baš izgledno.

“Imali smo 19. prosinca sastanak s gradonačelnikom u kojem je on inzistirao da treba pribaviti 11 dozvola kako bi sve bilo gotovo na vrijeme. Trebali smo imati još jedan sastanak na Štefanje, ali on je dan ranije otkazan. Sad, radnih je dana do kraja tjedna još samo nekoliko, da baš svih 11 dozvola pribave do tad? Nisam siguran”, rekao je Kos.

Komentari