OTKRIVENO TKO SU LEŠINARKE! Zaposlenice KB Dubrava krale su novac, zlato i kartice: ‘Ovo je za svaku osodu’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Krajnje neukusno ponašanje dvije zaposlenice KB Dubrave zgrozilo je njihove kolege koji danas nisu bili raspoloženi komentirati “lešinarske” krađe pacijenata koji su se borili za život. Jedino što su imali za poručiti jest da je ovakav potez za svaku osudu te najstrože sankcije.

Policija je pronašla kradljivice, zahvaljujući Goranu Mrđi, sinu preminulog pacijenta koji je prijavio nestanak očeva novčanika.

Policija je priopćila da je dovršila kriminalističku obradu nad dvije djelatnice KB-a Dubrava, u dobi od 45 i 51 godinu, koje sumnjiče za teške krađe i računalnu prijevaru. Pojasnili su i kako je riječ o dva odvojena slučaja, odnosno da zaposlenice nisu djelovale zajedno ili u dogovoru.

Kako je za 24sata neslužbeno potvrđeno, riječ je o bolničarki i medicinskoj sestri.


Obje rade s pacijentima, no bolničarke imaju nižu stručnu spremu. Bolničarka ne može obavljati složenije poslove medicinskih sestara, poput davanja lijeka, injekcije ili asistiranja liječniku pri operaciji. One se uglavnom brinu o osobnoj higijeni bolesnika, kupaju ih, presvlače te voze s odjela na odjel.

Policija sumnjiči stariju djelatnicu, inače medicinsku sestru, da je između 13. i 14. siječnja ove godine, iskoristivši osobito teško stanje pacijenta koji se liječio u Dubravi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Potom je u sljedeća dva dana u dva navrata na bankomatima podignula novac u iznosu od ukupno 10.000 kn. Pokušala je podignuti još gotovine, no transakcije su odbijene. Zbog toga je otišla u trgovinu te si, plativši karticom, kupila čizme za još 300 kn.

Njezinu mlađu kolegicu, bolničarku, sumnjiče da je između 15. studenog 2020. i 19. veljače ove godine također iskoristila osobito teško stanje četvero pacijenata koji su se ondje nalazili na liječenju te iz bolničkih prostorija ukrala njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit.

Dio otuđenog nakita prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe. Ukupno je pacijentima ukrala oko 27.500 kuna.

Prof. dr. Ivica Lukšić, ravnatelj bolnice, kazao je da mu je drago što je policija tako brzo otkrila počinitelje.

“Bolnica je sve prijavila na vrijeme, odmah po saznanju o događaju, i policiji prepustila da radi svoj posao”, kazao je dr. Lukšić, prenosi 24sata.

 

Komentari