Otkriveni novi detalji eksplozije: Je li bomba postavljena kod obiteljske kuće osveta nasilnom navijaču?

Zagreb.info

U ulici Ograde u zagrebačkoj Dubravi je postavljena bomba pokraj obiteljske kuće. Na sreću, nastala je samo materijalna šteta bez ljudskih žrtava. U trenutku eksplozije, u kući su se nalazili 30-godišnji muškarac i njegova djevojka. Inače, kuća u kojoj žive pripada njegovom ocu koji povremeno iz Austrije dolazi u Hrvatsku.

Kada su čuli eksploziju, susjedi su prvo pomislili da su djeca bacila veću petardu u napuštenu gražu. Zvuk koji petarda proizvede u napuštenom prostoru zbilja zvuči kao da je bomba eksplodirala, tako da nisu odmah reagirali.

“Dvije-tri minute prije nego što se dogodila eksplozija vidio sam nekog muškarca kako ispred te kuće gdje je eksplodiralo šeće psa, na glavi je imao kapuljaču. Ne bi tu bilo ništa čudno da on nije, nakon što je grunulo, nastavio šetati prema mjestu eksplozije, i onda se nakon toga još kratko, možda 15-ak sekundi, tamo zadržao i tek zatim produljio dalje, umjesto da je odmah čim je čuo eksploziju otrčao u suprotnom smjeru kao što bi, vjerujem, većina nas učinila”, rekao je jedan od stanara za Večernji list.

Iako susjedi ne znaju puno o žrtvi eksplozije, on je prije 10 godina punio novine.


On je s još desetoricom pripadnika ekstremno nasilnog ogranka BBB-a, pretukao Nevena K. u samom centru Zagreba, u Mutimirovoj ulici. Srušili su ga na pod i tukli bejzbolskim i teleskopskim palicama te su mu skakali po koljenima. Inače, napadač je bio uzorni student sociologije.

Komentari