Osječki sudac mu je pisao šalabahter za suđenje? Mamić ne prestaje s optužbama, oglasio se i prozvani sudac

Screenshot

Odluka Vrhovnog suda da u zatvoru mora provesti šest i pol godina, probudila je veliki revolt kod Zdravka Mamića.

Podsjetimo, Mamić je u Mostaru, gdje se trenutno nalazi u bijegu od hrvatskog pravosuđa, prije nekoliko dana održao konferenciju za novinare. Tijekom dva sata monologa, Mamić je iznio i vrlo teške optužbe na račun čelnih sudaca, a sad je u ruke medija dospio još jedan bizaran dokument-

Naime, objavljene su rukom pisane upute koje tijekom sudskog postupka u Osijeku Zdravku Mamiću sugeriraju i stručno objašnjavaju kako može tražiti izuzeće predsjednika suda Zvonka Vrbama i suca Zorana Vekića. U zahtjevu se navodi da su se prozvani suci, koji su odlučivali o optužnicama, osobno sastajali s Mamićem dok je trajalo suđenje. Kako tvrdi Mamić, zahtjev je napisao upravo sudac osječkoga Županijskoga suda Zvonko Vekić i to uoči jednog ročišta, a u njemu se navodi i da se dvoje sudaca osobno sastajalo s Mamićem radi čega su pristrani.

Dnevnik Nove TV objavio je upute, a kako nadalje tvrdi Mamić, isti je zahtjev dostavljen i tužiteljstvu. Fotografije možete pogledati ovdje.


Iako Mamić uporno tvrdi da je rukopis Vekićev, njegov odvjetnik Veljko Miljević je nešto oprezniji.

“Ako netko poriče da je to njegov rukopis, provede se grafološko vještačenje i utvrdi se. Ovdje ja ne prepoznajem nijedan rukopis koji bi pripadao nekoj od osoba čiji ja rukopis poznajem”, rekao je Miljević.

Čelni čovjek osječkog suda Zvonko Vekić negira svoje susrete s Mamićem. Kaže da se izuzeće sudaca tražilo više puta, što nije provedeno u djelo, a kako kaže, vjerojatno je riječ o falsifikatu.

To nije moj rukopis, nema potrebe za komentarom, neka vještače”, rekao je prozvani Vekić.

Komentari