‘OSIGURANO JE 300 COVID REDARA’ Za Bandićev sprovod pojačane autobusne linije s Kaptola i Velesajma

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na groblju Mirogoj, u posebnoj grobnici kod malih arkada, u blizini Zida boli i nedaleko od groba velikog gradonačelnika Većeslava Holjevca bit će sahranjen gradonačelnik Milan Bandić. Pogreb će se održati u srijedu u podne, a grobno mjesto se od ponedjeljka uređuje.

Iz Grada javljaju da će uz obitelj, prijatelje i suradnike, pogrebu prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Iako se pričalo da će vjerski obred predvoditi kardinal Josip Bozanić, ipak je odlučeno da će za to biti zadužen svećenik mons. Zlatko Koren.

Na sprovodu će govoriti Bandićev prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević.


Gradonačelnik Bandić bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: Oči u oči, Na omiškoj stini i Pod brajde u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj“.

Na sprovodu, prema mjerama Stožera, smije biti 25 ljudi, no bit će ih mnogo više. Dokaz tome je i što su iz Grada javili da su dodatnim autobusima pojačali liniju 106 od Kaptola prema Mirogoju, a bit će uvedena i posebna linija s istočnog parkirališta Velesajma za građane koji žele doći na Mirogoj.

”Napravljeno je sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid-redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku”, rekao je šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar  u Dnevniku Nove TV. Sprovod bi trebali snimati i dronovi.

Inače, Bandićevo tijelo trebalo bi biti postavljeno ispred mrtvačnice na Mirogoju u 10 sati, a do 12 sati predviđeno je kondoliranje i mimohod.

Komentari