OPREZ! Facebookom kruži lažna nagradna igra i lažan profil, Zagreb facts poslao važno upozorenje

Izvor: Zagreb facts

Lažne nagradne igre nažalost su sve češća pojava na društvenim mrežama. Obično se kreiraju lažni profili poznatih brendova koji od korisnika zahtijevaju osobne podatke. Ovakve prevare mogu biti vrlo štetne za osobu koja nasjedne, kao i za brend, stoga je od iznimne važnosti svaku sumnjivu aktivnost ili objavu na društvenim mrežama, prijaviti.

Nažalost, navedeno je iskusila i jedna od najomiljenijih stranica svih mještana metropole i ljubitelja glavnog grada, Zagreb facts.

Naime, Zagreb facts u prodaji ima razne vrste simpatičnih majica, što je netko odlučio iskoristiti. Tako je Facebookom počela kružiti lažna nagradna igra koja se predstavlja kao Zagreb facts i poklanja njihov topli džemper, a zauzvrat traže ispunjen obrazac. Zagreb facts je slijedom navedenog upozorio pratitelje da je riječ o lažnom profilu te da ne nasjedaju. Inače, kod takvih profila je teško prepoznati da nije riječ o originalu, no uvijek ih oda sitnica, što je i ovdje slučaj.

“Na Facebooku se pojavio lažan profil koji lažno dijeli naše proizvode i traži da ispunite obrazac. Molimo Vas od srca da prijavite taj profil i ne odlazite na poveznicu! Mi nikad ne tražimo ispunjavanje obrasca. Lažni profil možete prepoznati po velikom f u nazivu“, napisali su iz Zagreb factsa.


“Rekli su nam naši “factovci” da su ih tražili i podatke kartice i slično! Ne nasjedajte”, upozorili su kreatori stranice.

‼️Dragi naši! Na Facebooku se pojavio LAŽAN PROFIL koji lažno dijeli naše proizvode i traži da ispunite obrazac. Molimo…

Objavljuje Zagreb factsSubota, 16. siječnja 2021.

Komentari