OPET STE POKAZALI VELIKO SRCE! Darovano više od 2 tisuće odjevnih predmeta

Foto: Borna Kos

Završila je akcija prikupljanja jakni i ostalih odjevnih predmeta “Jakna za drugoga”. Darovano je više od dvije tisuće odjevnih predmeta. Podsjetimo, ovaj projekt su pokrenuli Portal Dobrote i “Ljudi za ljude”. Također, vaše odjevne predmete uvijek možete ostaviti u Booksi u Martićevoj ulici u sklopu Otvorenog ormara.

“Dio jakni je našao nove vlasnike na lokaciji, a ostalima smo vozili direktno – u prihvatilišta za beskućnike u Kosnici i Jukićevoj, Hrvatsku mrežu za beskućnike, Psihijatrijsku bolnicu u Popovači, ali i dio u Otvoreni ormar u Martićevoj”, rekla je Sanja Bijonda, predsjednica Portala dobrote, za portal Generacija.

Zahvalila se svim volonterima i ostalima koji su pomogli da ova akcija dođe do što većeg broja ljudi. Ono što je zabrinjavajuće da su po jakne, osim beskućnika, najviše dolazili umirovljenici.

“To nas nimalo ne čudi jer u Hrvatskoj 100.000 umirovljenika živi od mirovine manje od 500 kuna. Imali smo čak jednog gospodina koji je došao u jakni s naše prve akcije još od pretprošle godine. Rekao je da je malo dotrajala i da ju je došao zamijentiti novijom. Dolazile su nam i obitelji s djecom, no najviše je bilo umirovljenika”, zaključila je Sanja Bijonda.


Komentari