Oglasio se Mario Valentić: ‘Hvala velečasnom Zlatku koji me podsjetio na važnost lijepih riječi i isprike’

Screenshot Facebook

Mario Valentić po struci je profesor kineziologije. U privatnom životu bavi se fitnessom, te je licencirani instruktor Basic Mat Pilatesa.

Godine 2016. postao je partner hotelu Arcotel Zagreb kao promotor zdravijeg načina života, a 2017. godine bio je ambasador Zagrebačke banke povodom natječaja Moj Zaba Start, i to kao pokretač korporativnog OfficeFIT koncepta i HealthyFIT team bulidinga.

U ponedjeljak navečer Mario Valentić i Šimun Cimerman objavili su na društvenim mrežama videozapis na kojemu se vidi kako Mario Valentić vježba usred crkve. Trebala je to, kako navodi Valentić, biti poruka Stoeru i Vladi Andreja Plenkovića, prema kojemu Valentić traži ”jednakost za sve”koji su naknadno izbrisali. Smatra i kako su činom zatvaranja teretana, neopravdano napadnuti vjernici, oni koji isto redovito vježbaju u teretanama.

Podjsetimo i kako je pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut, objasnio zašto se u crkvu može, a u kafiće ne, riječima kako u crkvu dolaze ljudi koji inače dolaze i koji se poznaju.


Mario Valentić je kazao kako je u crkvu ušao mirno, prekriživši se kao i svaki put, te napravio deset sklekova nakon čega je izišao iz crkve.

Nakon oštre reakcije javnosti, Mario je povukao video, a uslijedila je i isprika.

Valentić je počeo svoje obraćanje citamo Johna Patricka: “Bol potiče čovjeka da misli, misao čini čovjeka mudrim, a mudrost čini čovjeka podnošljivim“, te nastavio:

“Prifalilo mi je mudrosti prije samog čina i objavljivanja i ovom prilikom bi se ispričao svima koje je taj moj čin i tam moja objava povrijedila ili uvrijedila na bilo koji način. To mi nije bila namjera ni u peti, da povrijedim bilo koga niti da povrijedim sve elemente Crkve.

Žao mi je što su neki na tu poruku poruku gledali drugačije od mene i žao mi je, ponovio je Valentić ispriku.

Gledam na ovo kao na jednu dobru lekciju da čovjek prvo treba promisliti prije nego što nešto učiniti.

Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo – ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne. Još jednom isprika svima”, kazao je između ostalog Valentić, a potom je uputio jednu posebnu zahvalu:

“Nadam se da ćete me razumjeti, i ja bi ovom prilikom zahvalio velečasnom Zlatku koji mi se obratio putem poruke na Facebooku i jedim lijepim riječima me podsjetio na važnost lijepih riječi i isprike. Hvala Vam velečasni Zlatko još jednom i  isprike svima koje je moj jučerašnji video povrijedio.”

Odnijeli sprave u crkvu na Jarunu i tamo odradili tjelovježbu! Čelnik udruge Vigilare bijesan: ‘Dijaboličko oskvrnuće’

Komentari