OGLASIO SE I ON! Vili Beroš o smjeni Dijane Zadravec: ‘Nisam zadovoljan događajima u Vinogradskoj’

Foto: Pixsell

Nakon današnje smjene Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju, o cijeloj situaciji oglasilo se ministarstvo zdravstva, odnosno ministar Vili Beroš.

U priopćenju naglašava kako nije zadovoljan događajima u KBC-u Sestre milosrdnice te da tolerancija za korupciju ne smije postojati, kao i da podržava svako razotkrivanje nezakonitih radnji.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nisam zadovoljan


“Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata”.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk razriješio je danas s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. Dijanu Zadravec radi narušenih međuljudskih odnosa o čemu je obavijestio ministra zdravstva Vilija Beroša.

Uputit će zdravstvenu inspekciju

“Obaviješten sam od v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge, kaže Beroš i dodaje da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da već u petak u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor, te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

Nema ni najmanje tolerancije za korupciju

“Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti”, zaključuje Beroš.

Komentari