ODNIJELA MU JE BUKET BIJELIH RUŽA: Grabar Kitarović dan nakon sprovoda u tišini posjetila grob Milana Bandića

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Posljednji ispraćaj Milana Bandića u srijedu je izazvao velik interes građana pa se na Mirogoju okupilo 1000 gradonačelnikovih prijatelja, simpatizera, suradnika, ali i političara. Unatoč protuepidemijskim mjerama, na sprovodu su se pojavili i premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te ministri Tomo Medved, Gordan Grlić Radman. No, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer nije viđena u gomili.

Podsjećamo, Grabar Kitarović je krajem studenog 2019. godine pjevala na 64. rođendanu pokojnog gradonačelnika. Tada mu je donijela i tortu pa su se mnogi pitali zašto jučer nije prisustvovala sahrani.

Jutarnji piše da je razgovarao s osobom bliskoj predsjednici.

“Gđa. Grabar Kitarović se sigurno neće opravdavati i objašnjavati svoje postupke. Ona više nije državna dužnosnica i ne mora to činiti”, poručila je osoba, dodajući kako se sada svakoga napada, i one koji su bili na sprovodu zato što nisu poštivali epidemiološke mjere, ali i one koji nisu bili zato što nisu došli.


“Gđa. Grabar Kitarović se oprostila od gradonačelnika Bandića, ali na način koji je smatrala primjerenim. Danas je u tišini, kada više nije bilo gužve ni kamera otišla na Mirogoj i odnijela Bandiću cvijeće na grob. Na Bandićevom grobu je njen prepoznatljiv buket bijelih ruža sa svjetloplavom vrpcom”, poručila je.

Komentari