ODLUČUJE BANDIĆ! Objavljen natječaj za dodjelu potpore obrtnicima, evo koji su uvjeti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Grad Zagreb je na svojoj stranici 20. siječnja objavio Javni natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti, a zahtjev možete podnijeti idućih 30 dana. Detalje natječaja možete pronaći ovdje.

U roku od 90 dana do njegova zaključenja, svi podnositelji bit će obaviješteni o rezultatima natječaja, a najviši iznos potpore može iznositi do 30 tisuća kuna godišnje, dok je najniži 10 tisuća kuna. Konačnu odluku o dodijeli potpora donosi gradonačelnik Milan Bandić.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Zagrebu od 2019. do 2023. u dijelu koji se odnosi na Mjeru 1.2. Očuvanje i razvoj obrtničkih djelatnosti.

Djelatnost i središte korisnici potpora moraju obavljati na području Zagreba, a to mogu biti obrti, djelatnosti slobodnih zanimanja, mikro, mala i srednja trgovačka društva u vlasništvu fizičkih osoba upisanih u evidenciju o pravnim osobama i radnicima koji obavljaju vezane obrte. Moraju imati i barem jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu.


U natječaju se navodi da se tradicijskim smatraju djelatnosti koje se obavljaju na tradicijski način odnosno uporabom tradicijskih materijala i tehnologije tijekom proizvodnje i popravaka, te je naveden popis tih djelatnosti.Deficitarnim se smatraju djelatnosti za kojima je na tržištu potražnja veća od ponude.  Proizvodnim obrtničkim djelatnostima smatraju se proizvodne djelatnosti od gospodarskog značenja za Grad Zagreb.

Potpore se odobravaju za nabavu opreme, alata i pribora koji je u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena, za nabavu inventara i unutarnje uređenje poslovnog prostora, za edukaciju, za promotivne aktivnosti, za stjecanje certifikata kvalitete i znakova kvalitete te za stjecanje statusa tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.

Iznos prihvatljivih troškova projekta ne smije biti niži od 10.000 kuna,što je i najniži iznos potpore. Pravo na korištenje potpora ostvaruje se za tekuću godinu i samo za jednu djelatnost.

Komentari