ODLAZAK ZAGREBAČKE LEGENDE! Preminuo je Deda Franjo, veliki navijač Dinama i Hrvatske

Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Legendarni navijač iz Zagreba Franjo Krakan, preminuo je u 90. godini.

Vijest o smrti legende prenijela je stranica Navijač Dinamo Zg na Facebooku gdje je objavljeno da će Krakanov posljednji ispraćaj biti održan u srijedu u 10 sati na zagrebačkom Mirogoju.

Franjo je bio poznat po nadimku Deda Franjo, a svi ga pamte kao velikog navijača Dinama, ujedno i najstarijeg Bad Blue Boysa. Krakan je srčano navijao i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

S Vatrenima je bio od povijesne prve utakmice protiv SAD-a, odigrane 1990. na Maksimiru, a nije posustajao ni kako su godine prolazile.


Krakan je prošlog ljeta planirao ići i na Europsko prvenstvo koje je bilo odgođeno zbog koronavirusa.

Uoči Europskog prvenstva, još prije pandemije Deda Franjo je izjavio kako mu je želja otići na utakmicu protiv Engleza, a s obzirom na da je putovao s mlađim društvom, bio je svjestan kako godine nose svoje.

“Ne mogu ja tako ići brzo kao oni, naročito sada u posljednje vrijeme, ali prije deset godina bio sam ravnopravan s njima u hodu, a sada godine nose svoje. Ne može se izbjeći da usporite, ali dečki imaju uviđaja, naročito ako imam neki ruksak ili stvari koje nosim”, kazao je jednom prilikom.

No ono najbitnije, navijački duh, nije nestao unatoč godina. Ipak, Krakan ovoljetni Euro i nove hrvatske nastupe na velikom natjecanju, nažalost, nije dočekao.

Komentari