OD OBEĆANIH 5 TISUĆA FASADA, OBNOVLJENO TEK NEKOLIKO Bandić kaže da građani kasne s prijavama

Pixabay

Obnova fasada višestambenih zgrada podbacila je zbog manjka licenciranih izvođača radova i nedostatka radne snage, rekao je u emisiji HRT-a “Zagrebi po Zagrebu” gradonačelnik Milan Bandić. Osvrnuo se i na nabavu 60 novih niskopodnih tramvaja.

Iako je gradonačelnik uoči lokalnih izbora 2017. obećao da će u deset godina Grad obnoviti 5 tisuća fasada višestambenih zgrada, realizacija je podbacila. Unatoč 4 tisuće prijava koje su pristigle na natječaj, do danas se broj obnovljenih fasada gotovo može nabrojati na prste jedne ruke. Bandić, s jedne strane, smatra da se građani nisu dovoljno angažirali i upozorava da kasne s prijavama.  “S druge strane, logistika građevinske operative je nedovoljna da riješi ono usko grlo koje imamo. Samo 5 tvrtki u Zagrebu ima licencu za fasade, to je glavni problem zbog kojeg se vrtimo kao mačak oko vruće kaše. Morat ćemo nešto u zakonu mijenjati. Dodatni problem je i nedostatak radne snage.”

Jedan od kapitalnih projekata u našem gradu je i nabava novih niskopodnih tramvaja. Ovih dana Grad će Vladi uputiti pismo namjere za kupnju 60 Končarevih tramvaja.

“Ono što mene posebno veseli je to da ćemo naći zajednički jezik s državom da, uz pomoć ministra financija i premijera, nađemo dovoljnu kreditnu liniju da još napravimo tih 60 niskopodnih tramvaja. Oni će biti za jedan članak manji od ovih 140 koje smo dosad napravili.”


Grad s Vladom surađuje na 5 gradskih projekata, no gradonačelnik je rekao kako njegova stranka ne razmišlja o ulasku u Vladu. Jedina suradnja koju s Vladom planira je realizacija dogovorenih projekata, prenosi HRT.

Komentari