OBAVEZNE MASKE NA OTVORENOM U ZAGREBU! Konačnu odluku donosi nacionalni Stožer, gdje je zapeo zahtjev?

Zagrebački stožer u srijedu donosi nove mjere borbe protiv epidemije koronavirusa.

U Zagrebu je danas zabilježeno 451 novooboljelih slučaja, a tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 23 učenika i dva nastavnika osnovnih te 11 učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 403 učenika osnovnih i 191 učenika srednjih škola. Trenutno su u Zagrebu 1624 aktivna slučaja.

Danas su na sjednici Stožera donesena dva paketa mjere.

Aktivirat će se 345 komunalnih redara, a u Zagrebu će maske postati obavezne i na otvorenom.


Nadalje, kao i do sada, zabranjen je boravak u zatvorenim prostorima kafića.

Kontrolorima karata u tramvaju dao se naputak da se angažiraju u nadzoru provedba mjera u tramvaju i upozoravanju putnika na pravilno nošenje maski i korištenje dezinfekcijskih sredstava.

Angažirat će se postrojbe Civilne zaštite koji će se pridružiti svim mobiliziranim djelatnicima na vrijeme od dva tjedna.

“Donijeli smo nove prijedloge, neke stvari se bitno mijenjaju”, rekao je Šostar dodao je da je u Zagrebu 80 posto ljudi zaraženo britanskim sojem.

“Nošenje maski obavezno je i na svim otvorenim prostorima. Nema izuzetaka. Do sada je bilo ako se ne može držati razmak. Sada je svugdje”, pojasnio je Šostar.

Inače, da bi odluka zagrebačkog stožera bila valjana, istu mora potvrditi nacionalni stožer. Iz stožera pak tvrde kako zahtjev nisu vidjeli pa o istom ne mogu govoriti.

Komentari