‘Novogodišnja glazbena želja’: Pomozimo mališanima s Down sindromom da nabave glazbeni instrument

Foto: Staša Šahman / Martina Vuković

Udruga za sindrom Down iz Zagreba Vas poziva da sudjelujete u dobrotvornoj akciji “Novogodišnja glazbena želja”, u ovoj prekrasnoj akciji već sudjeluje Kristijan Vuković, dječak sa Down sindromom i pijanistica Helena Vidović.

Kristijan (4) već je od prije poznat javnosti, a od nedavno je i zaštitno lice brenda dječje odjeće Sweet Beat, a kao član modne agencije Fashion Team skupa s Laurom Filipaj (4), bio je prvo dijete s Downovim sindromom koje je hodalo pistom Kids Fashion Weekend-a. No, i prije toga njih dvoje su se istaknuli kao prva djeca s teškoćama u razvoju koja su se našla u reklami jednog brenda, a uskoro i na naslovnici popularnog Hrvatskog vrtićkog časopisa Dijete&Roditelj.

Kristijan i Helena dobrotvornu akciju su najavili snimivši zanimljiv editorijal u koncertnoj dvorani Glazbene škole Zlatka Balokovića.

Kristijan se ovaga puta u pratnji profesorice klavira uživio u sviranje i dirigiranje dok je usput veselo razbacivao note po dvorani, a sve emocije ovog editorijala zabilježila je kamerom fotografkinja Staša Šahman. Ovim neodoljivim setom fotografija Udruga sindrom Down poziva Vas da sudjelujete svojim prilogom u kupnji pianina koji će im služiti za razne vrste terapija, osobito za muzikoterapiju, ali i za zabavu, razonodu i razna zabavna i edukativna događanja tijekom godine.


U ovoj vrlo aktivnoj udruzi gdje dvije djevojčice sa Down sindromom već uče svirati, ali za sad nažalost samo na sintesajzeru. Prikupljena sredstva omogućit će i financiranje drugih vrsta art terapije koje osobama sa Down sindrom uvelike pomažu u učenju i razvoju raznih vještina.

O Udruzi 

Udruga za sindrom Down postoji od 1999.g., te djeluje na području Zagreba i Zagrebačke županije. Udruga zastupa interes svih osoba s Down sindromom.

Udruga provodi ranu intervenciju tek rođene djece, putem senzomotornih vježbi. Vrtićka i predškolska dob obuhvaćena je individualnim defektološkim i logopedskim tretmanom.

Školarci imaju poseban program individualno edukacijsko – rehabilitacijski i logopedski tretman koji je individualiziran i prilagođen svakom djetetu.

U sklopu Udruge ima i radionica za velike, svakodnevna je i u provođenju s prof. defektologom i radnim instruktorom, zaposlenik CRZ – a, s kojima ima dugogodišnju dobru suradnju. Podupire neformalno obrazovanje koje je jedan od načina rehabilitacija djece,te provodi likovne, glazbene i glazbeno-kazališne radionice, radionice za male i dr.

U Udrugu se do danas uključilo preko 200 obitelji, a broji preko 130 aktivnih članova koji neumorno rade na raznoraznim projektima.

Kako pomoći? 

Ukoliko želite pomoći ovoj krasnoj Udruzi i pridonijeti dobrotvornoj akciji, to možete učiniti na sljedeći način:

Uplatom na IBAN Kod Zabe HR3223600001101617736,
Dobrotvorna akcija “Novogodišnja glazbena želja”, Udruga za sindrom Down Zagreb, Hrgovići 59, Zagreb

SWIFT broj za uplate iz inozemstva: ZABAHR2X VHT

Komentari