NOVI DETALJI KOBNE NOĆI: Bandićeva smrt još je uvijek obavijena velom misterija, no ne zadugo

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je prije više od tjedan dana, no nagađanja o njegovoj smrti još se ne smiruju. Nacional je pisao kako je Bandićeva bliska suradnica Natalija Prica u trenutku Bandićeve smrti bila s njim, a inače, stanovala je u neposrednoj blizini kuće Sergija Ivanovića, u kojoj je, prema službenoj verziji, Bandiću pozlilo.

Milan Bandić umro je u noći sa subote na nedjelju od posljedica srčanog udara. Prema verziji priče koju je ispričao dr. Gzim Redžepi, pulmolog s Jordanovca, Bandiću je pozlilo tijekom druženja s Redžepijem i Sergijem Ivanovićem u Ivanovićevoj kući na zagrebačkom Vrhovcu.

“Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je”, rekao je tada dr. Redžepi i dodao kaka je Hitna pomoć stigla jako brzo.

“Mislim da je to bilo oko 11 i 15, ne znam točno. Hitna je došla za 3, 4 minute, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla”, rekao je dr. Redžepi, inače bliski Bandićev suradnik, za 24sata.


No, u nedjelju je oko izjava Bandićevih suradnika nastao pravi metež. Prema prvim vijestima, Bandiću je navodno bilo pozlilo u njegovom stanu u Bužanovoj, nakon čega su novinari postavili pitanje zbog čega bi ga Hitna vozila na drugi kraj grada, u bolnicu Sveti Duh.

Nakon toga, Nacional je prenio izjavu Pavla Kalinića da je Bandiću pozlilo u jednom zagrebačkom restoranu, a potom se ispravio i rekao da mu je pozlilo “vanka, u kući kod jednog prijatelja”. Nacional je otkrio da se Bandić te subote između 12 i 15 sati sastao sa Sergijem Ivanovićem i šeikom Muhamedom Alabbarom, milijarderom iz Emirata čija je firma trebala graditi kontroverzni zagrebački Manhattan.

Ivanović je bio uključen u taj projekt, a Nacionalu je potvrdio subotnji sastanak, rekavši da se radilo o neobaveznom druženju.

“Alabbar i ja sletjeli smo iz jedne susjedne zemlje, ja sam iskoristio priliku i nazvao gradonačelnika da popijemo kavu. Nismo razgovarali o nastavku projekta Zagreb na Savi, već smo razgovarali neobvezno. Muhamed Alabbar je ministar gospodarstva svoje zemlje i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, tako da tema za razgovor s njim ne nedostaje. Bandić je nakon toga otišao s liječnikom i prijateljem Gzimom Redžepijem i još nekim liječnicima na ručak u Brezovicu jer je trebao dogovoriti detalje operacije glasnica na koju je planirao ići u utorak”, rekao je Ivanović.

Istražujući okolnosti Bandićeve smrti, uključujući i nepotvrđene glasine da je u trenutku kad mu je pozlilo bila prisutna i njegova suradnica Natalija Prica, 24sata dolazi do zanimljivog otkrića. Na zagrebačkoj Vidovčici, nedaleko od adrese Sergijeve kuće, proteklih mjeseci živjela je Prica. Jedan susjed im je potvrdio da je Prica tu boravila.

“Da, ona je podstanarka u susjednom stanu, koliko znam. Mislim da je to stan od gospođe Čuljak, ona je odvjetnica, zar ne? Natalija je došla tu krajem ljeta, početkom jeseni. Oko rujna ili listopada. Neko vrijeme joj nije bio auto tu, mijenjala ga je. Prvo je bio BMW, a sada je Golf sedmica”, rekao  je susjed i dodao da onu večer kad je Bandiću pozlilo nije bio kod kuće. Isto su rekli i osrali susjedi – nisu vidjeli Hitnu jer nisu bili kod kuće, no jedna susjeda Sergija Ivanovića Hitnu pomoć nije vidjela ni kod njegove kuće, gdje je navodno Bandić bio u trenutku smrti.

Više izvora, prema neslužbenim informacijama tvrdi kako je Hitna došla na intervenciju na Vidovčicu, gdje je inače stan u kojem živi Natalija Prica i koji je udaljen oko tri minute vožnje od Sergijeve kuće. Međutim, službene potvrde za to nema.

Komentari