NISU MU DALI NOVI MANDAT U KLAIĆEVOJ: Zoran Bahtijarević HSS-ov kandidat za Europski parlament

Foto:Igor Šoban

Na kandidacijskoj listi Amsterdamske koalicije za predstojeće izbore za Europski parlament koji će se održati u svibnju unutar kvote HSS-a naći će se dr. Zoran Bahtijarević i i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, javlja N1.

Zoran Bahtijarević bio je do početka prošle godine v.d. ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb. Osim zbog svog rada u Klaićevoj, poznat je i zbog suradnje s HNS-om u sklopu koje se ovog ljeta vratio iz Rusije sa srebrom oko vrata kao liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Zbog nemogućnosti ispunjavanja uvjeta Statuta bolnice Bahtijarević se od početka prošle godine nije ponovo mogao kandidirati za mandat u Klaićevoj. Naime, za to je mjesto bilo potrebno imati status profesora ili docenta, a kada Ministarstvo zdravstva nije pristalo Statut izmijeniti, Bahtijarevića je dočekala smjena. Javnost je oko Bahtijarevićeva slučaja bila podijeljena, a sve su intenzivno pratili i mediji.

Prema napisima iz medija, roditelji su bili izuzetno zadovoljni radom Zorana Bahtijarevića. Postojala je i peticija koju su potpisivali sve kako bi se omiljenog liječnika ostavilo na poziciji u Klaićevoj, a skupili su bili 3500 potpisa. No, s druge strane, neki njegovi kolege nisu se s tim slagali. Anonimno su mu predbacili da “od Klaićeve radi privatnu prćiju”. Naime, u danima isteka mandata, netko mu je na ormarić napisao upravo takvu poruku. Incident je tada potvrdio i sam Bahtijarević.


Popratila su ta događanja i Bahtijarevićeva česta gostovanja u medijima, a u nekima od njih izražavao je simpatije prema Amsterdamskoj koaliciji. Već krajem godine znalo se da je u razgovorima s HSS-om, ali je uvijek odbacivao stranački angažman. Kako je kazivao, zanimao ga je angažman, ali kao nestranačke osobe.

“Amsterdamska koalicija mi se čini kao jedna jako dobra priča”, kazao je početkom prosinca u razgovoru za 24sata.

“Ako se radi o ljubavi prema domovini, tu bi se moglo reći da sam desničar, ali kada se radi o socijalnim pitanjima, onda sam ljevičar”, kazao je tada.

Amsterdamsku koaliciju osnovali su predsjednici GLAS-a Anka Mrak Taritaš, IDS-a Boris MIletić i HSS-a Krešo Beljak. Nedavno se koaliciji pridužio i PGS čiji je predsjednik Darijo Vasilić potpisao sporazum o pristupanju te stranke u Amsterdamsku koaliciju. Tom je prilikom predsjednik IDS-a Boris Miletić predstavio Amstrdamsku koaliciju kao najjaču oporbenu snagu u Hrvatskoj te najavio kako će biti iznenanđenje na europskim izborima.

Tko će se još pridružiti Beljaku i Bahtijareviću na listi Amsterdamske koalicije za EU izbore za sada nije poznato.

Komentari