NIŠTA OD IZRUČENJA: Zoran Mamić ostaje na slobodi, ali uz određene mjere! Evo kakvu je odluku donio sud

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U jutarnjim satima, bivšeg trenera Dinama Zorana Mamića, uhitili su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Podsjetimo, još prošlog tjedna za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Mamić ostaje na slobodi, ali bez dokumenata

Tijekom popodneva održano je ročište u Sudu BiH u Sarajevu. Pred sucem Brankom Perićem, utvrđivao se Mamićev zakonski status, odnosno je li on državljanin Bosne i Hercegovine.

Slijedom toga, sudac je donio odluku da bivši trener Modrih ostaje na slobodi, uz određene mjere ograničena. Sudu je istog trenutka morao predati osobne dokumente. S obzirom na to da Hrvatska još nije uputila službeni zahtjev, o Mamićevom izručenju nije bilo rasprave.


Podsjetimo, za Mamićem je, od strane Županijskog suda u Zagrebu, raspisana tjeralica 12.svibnja jer se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne u Hrvatskoj. On se već neko vrijeme nalazi s bratom Zdravkom u Međugorju, a obojica imaju dvojno državljanstvo.

Presudom Vrhovnog suda RH, Zoran Mamić je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, a tereti ga se za izvlačenje novca iz Dinama.

Komentari